mazda MX 30

Az új Mazda MX-30 nyújtotta biztonság

Az elekt­ro­mos au­tók új­ra­gon­dolt biz­ton­sá­ga

A vadonatúj Mazda MX-30-nál alkalmazott technológiák nem csupán az autózás örömére terjednek ki, hanem a magas szintű biztonságot és megbízhatóságot is szolgálják, például az aktív, a passzív és az akkumulátorbiztonsági funkciókkal, amelyek hozzájárulnak az örömteli autózáshoz.A kis tömegű akkumulátor a padló alatt kapott helyet lapos, moduláris elrendezéssel egy vékony hűtőrendszerrel együtt, amely megfelelő hőmérsékleten tartja az akkumulátort az optimális teljesítményért. A lapos kialakítás nagyobb teret hagy az utastérben az utasok számára.

A Mazda MX-30 olyan rendszerrel védi meg az utasokat az akkumulátor által használt magasfeszültségtől, amely azonnal kikapcsolja az áramellátást, ha ütközést észlel. Az akkumulátorcsomag szerkezete erős kerettel és nagyszilárdságú anyagokból készült burkolattal rendelkezik az akkumulátor teljes mértékű szigetelése érdekében.

Az akkumulátor védőburkolata megvédi az utasokat a magasfeszültségű összetevőkkel való közvetlen érintkezéstől. Emellett minimalizáltuk a súlyát, ugyanakkor ellenállóbbá tettük a környezeti hatások ellen a védelme érdekében.

Továbbfejlesztett biztonsági rendszerekA Mazda MX-30 i-Activsense technológiái a jól bevált megoldások mellett vadonatúj biztonsági technológiákat is alkalmaznak, amelyek még hatékonyabban szolgálják a biztonságos vezetést. A rendszer segít megelőzni az ütközéseket, felismerni a veszélyeket, illetve segít megakadályozni a jármű letérését az útról. Technológiánk célja a vezető támogatása, a veszélyekre való figyelmeztetés és a balesetből származó károk enyhítése vagy megelőzése.

A Mazda MX-30 intelligens fékrásegítője automatikusan lefékezi az autót, ha az egy lehetséges ütközést észlel. Emellett a beforduló forgalmat figyelő rendszer az ellentétes sávban szembe haladó, majd a kereszteződésnél balra kanyarodó járműveket figyeli. Automatikusan lefékezi az autót, ha ütközés veszélyét állapítja meg.

A sávjelzés nélküli utakon való nyugodt vezetés érdekében a vészhelyzeti sávtartás úton maradást segítő rendszerrel egészül ki. A továbbfejlesztett kamerafunkció észleli az út oldalán található füvet és az útpadkákat, és rásegít a kormányzásra. Az ütközések elkerülését sávváltoztatáskor a holttérérzékelő rendszer segíti elő, amely a jármű mögül vagy mellől közelítő járműveket figyeli 60 km/h vagy annál nagyobb sebesség esetén.Megelőzés és enyhítés

A biztonságos autózást támogató rendszerek

A Mazda MX-30 nagyon erős karosszériája úgy lett megtervezve, hogy ütközésbiztonsága kiemelkedő legyen.. Az akkumulátor is különleges védőburkolatot kapott, amely teljes védelmet nyújt az utasoknak a baleset esetén másodlagos kockázatot jelentő magasfeszültség ellen.

mazda MX 30
A Mazda MX-30 megerősített keretének köszönhetően stílusos és kényelmes használatot lehetővé tévő, freestyle stílusban nyíló ajtókat alkalmazhattunk, amelyek nagyobb térérzetet nyújtanak. Az ajtók a biztonság és örömteli autózás érdekében megerősített Skyactiv karosszéria miatt kaphattak helyet az autóban.

Az acélmerevítések stratégiai pozíciókban kaptak helyet a jármű karosszériájában, oszlopaiban és ajtóiban, hogy a hagyományos ajtószerkezetű autókéval teljesen egyenértékű, kiváló ütközésbiztonsággal rendelkezzenek – az esetlegesen oldalról érkező ütközések esetén is.

A szilárd acélból készült, rendkívül erős és hatékony energiaelnyelő szerkezeteknek köszönhetően az autó kiemelkedően biztonságos. Ez az ütközésből származó energia hatékony elvezetésének és elnyelésének köszönhető, amely növeli az utasok biztonságát és minimalizálja az ütközés miatti károkat.mazda MX 30
mazda MX 30